Здравословното пътуване никога не е било по-лесно и по-приятно

Домашно приготвено Corny?

Здравословното пътуване никога не е било по-лесно и по-приятно

Без значение дали шофирате до работа или летите в Еворпа по бизнес, цялото това често пътуване върви ръка за ръка с опънати нерви и оскъдно хранене. Вместо да разчитате на ресторантите за бързо хранене или опциите, които предлагат крайпътните магазинчета, подгответе се като си приготвите нещо домашно и здравословно, което ще засити глада ви и ще успокои нервите ви.

Направете си известно количество от тази вкусна закуска и се заредете с няколко броя, които да имате под ръка за бързо хапване когато и да ви се наложи. Ще траят повече от седмица при стайна темпрература или около 3 месеца, ако ги съхранявате в храдилник.

С помощта на тази рецепта ще можете да направите 8 десерта, които със сигурност са по-добрият избор в сравнение с мюсли или конфлейкс баровете като "Corny” и други подобни.


Съставки:

1 ч.л. орехово олио плюс още малко за намазване на тавата

1 ¼ чаши овесени ядки

½ чаша сушени череши

¼ чаша смляно или стрито ленено семе

¼ чаша ситно нарязани орехи

2 с.л. ситно нарязан шам-фъстък

¼ ч.л. сол

½ чаша мед

¼ чаша пухкаво фъстъчено масло

1 пакетче ванилия


Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на около 325°. Изберете квадратна тавичка с размер горе-долу 20х20 см или правоъгълна с подобна вместимост, за да оформите правилно 8-те десерта без излишък. Намажете дъното с олио и го покрийте, както и страните с хартия за печене. След това леко намажете и хартията с олио.

В дълбока купа смесете овесените ядки, черешите, лененото семе, орехите, шам- фъстъците и солта и оставете на страна.


2. В малък тиган изсипете меда, фъстъченото масло, олиото и ванилията. На среден огън разбърквайте докато се разтопи и се получи хомогенна смес. Прибавете към сухите съставки и разбъркайте, за да се смесят. Когато сте получили желаната текстура изсипете готовата смес в приготвената тава и загладете повърхността. Печете докато краищата станат златисти и се отделят от страните на тавата, за около 20-25 минути.


След като десертът е готов, оставете да изстине напълно в тавата. Използвайте стърчащата хартия от краищата, за да изкарате вече охладения десерт. Нарежете на 8 еднакви парчета и приберете в кухненска кутия за съхранение на храна, като отделите парчетата едно от друго с помощта на хартия или кухненско фолио. Така опакована зърнената закуска ще трае около седмица. В случай, че мислите, че няма да можете да се справите с 8 парчета за толкова кратко време, замразете половината като завиете всяко парче в индивидуална хартия/фолио.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay