Кулинарни разкази: Коктейлова, Месоядова, Карамфилова и Мармаладова Мария

Четири дами със страст към готвенето

Кулинарни разкази: Коктейлова, Месоядова, Карамфилова и Мармаладова Мария

Четири дами носят името Мария. Нещо друго обаче ги обединява много по-силно - тяхната страст към готвенето. Имат си сдружение с артистичното име "Марийки готвят вкусотийки" и създават какви ли не изкушения за всички ценители на хапването. 

Вижте какво разказват те за своя проект пред Kulinar.bg...

"Марийки готвят вкусотийки" е въплъщение на идеята за хоби-готвача, който има нужда само от желание и от въображение, за да готви. Не са необходими сложни рецепти или пък невероятни умения в кухнята. Ние много държим на домашно приготвена храна и вярваме, че на човек е нужно единствено да хване черпака и да се отдаде на идеите си, без да се притеснява какво ще се получи. Ние сме четири Марийки, които споделят опита си в кулинарията, както и находките си по света.

От идейните имена, с които сте избрали да се представите на всички любопитни кулинари, става ясно, че всяка една от вас си има любимо направление в кухнята. Разкажете как се роди интересът ви към "вкусната страна на живота".

Коктейлова: За мен лично интересът към готвенето се породи по чисто рационални причини – заминах да живея в чужбина, нямаше кой да ми готви и започнах сама да се уча. Постепенно се превърна в любимо занимание за свободното време. Често нямам време да сготвя истинско ястие, но дори и малка кулинарна победа е в състояние да усмихне деня ми.

Месоядова: Страстта към готвенето се появи още като бях дете, отчасти като желание да подражавам на майка ми, отчасти заради състезателния ми дух и съревнованието с брат ми кой ще направи по-хубава пица за вечеря. А любовта към месото може би е генетична, цялото ми семейство е от род "Месоядни".

Мармаладова: Преди да започна да осъзнавам, че кулинарията е мое хоби, изпитвах непоносимост към това да сготвя нещо за себе си или за околните. Ще си призная, че умеех да приготвям само задушени броколи с чесън. Винаги съм искала да се науча да правя сладки като моята баба. Първият ми опит в сладкарството беше с един кекс с бисквити и кокос, който не изисква печене. Бях накиснала бисквитите в толкова много мляко, че сместа буквално плуваше и единственото ми решение за момента, беше да сипя известно количество брашно и захар, да разбъркам и да видя какво ще се получи, ако го запека във фурната. Все още дължа извинение на човека, който с усмивка изяде кекса.

Карамфилова: Храната е необходимост, но вкусната храна е избор. За мен е много важно и как е подредена храната в чинията, как е поднесена. Това радва окото ми, а после радва и стомаха ми.

Прочетете цялото интервю с талантливите дами, които стоят зад "Марийки готвят вкусотийки".

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay