Как да използвате етерични масла по време на бременност?

Не всички етерични масла са безопасни за бъдещите майки

Как да използвате етерични масла по време на бременност?

Ползването на етеричните масла стана все по-разпространено, но истината е, че с тях трябва да се внимава, особено когато сте бремемни. Ще ви дадем съвети как да ги използвате и с кои от тях трябва да сте особено внимателни.

Избягвайте всички етерични масла до края на втория триместър

Може да е много изкушаващо да изпозлвате етерично масло от лавандула и мента, за да облекчите гаденето и повръщането, но експертите препоръчват да се избягват етеричните масла през първите 13 седмици от бременността. 

Трябва да знаете кои етерични масла са безопасни за използване

Маслата, които можете да ползвате по време на бременност са от лайка, лавандула и иланг-иланг. Тези масла са успокояващи и могат да имат отпускащ ефект върху тялото. 

Ако все пак това не са най-любимите ви аромати, можете да се спрете без проблем и на бергамот, хвойна, лимон, чедър, чаено дърво, грейпфрут, джинджифил.

Кои етерични масла да избягваме?

Добре е да избягвате етерични масла от канела, розмарин и жасмин. Те могат да причинят контракции на матката, водещи до спонтанен аборт. 

Как да ги употребяваме?

Добре е да ги разтваряте в кокосово или бадемово масло. Ако ги разтворите във вода, има шанс да не се разтворят много добре и това да подразни стомаха. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay