Как правилно да замразим чушки за зимата

Как правилно да замразим чушки за зимата
Canva

За да замразите чушки (сурови или печени), изпълнете следните стъпки:

Изберете свежи и здрави чушки: Започнете с избора на висококачествени чушки, които са твърди, свежи и без никакви признаци на гниене.

Почистете чушките: Измийте чушките старателно под студена течаща вода. По желание можете също да отстраните стъблата и семките, ако планирате да използвате чушките в готвени ястия.

Нарежете чушките: Ако искате да замразите нарязани чушки, нарежете ги на желания размер. Обичайните варианти включват тънки филийки, ленти или едри кубчета.

Подгответе чушките за замразяване: Поставете нарязаните чушки върху тава за печене и ги поставете във фризера за няколко часа или докато замръзнат твърдо. Това стъпка помага за предотвратяване на образуването на големи ледени парчета, когато ги съхранявате заедно в торба.

Прехвърлете чушките във фризерна торбичка: След като чушките замръзнат, извадете ги от тавата за печене и ги прехвърлете във фризерна торбичка. Изпразнете въздуха възможно най-много, за да минимизирате риска от образуване на лед. Затворете торбата плътно и я етикетирайте с датата и вида на чушката.

Съхранявайте чушките във фризера: Приберете торбата с чушки във вашия фризер и ги съхранявайте до 1 година.

За да размразите замразени чушки, просто ги оставете да се размразят естествено в хладилника или ги изплакнете под студена вода, ако бързате. Те могат да се използват директно в рецепти, като супи, сосове, омлети или други ястия.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay