Искате плосък корем? Яжте тези неща!

Кои са най-добрите храни за идеална фигура


Има два начина, чрез които можем да изглеждаме слаби и красиви. Единият е да сме късметлии и да носим хубав ген, а другият е да се ограничаваме от някои кулинарни изкушения и да спортуваме повечко.

От които и два типа да сте, полезните храни все ще ви бъдат от полза, затова и ви ги препоръчваме.


Пълнозърнест хляб

Тялото има нужда от въглехидрати и най-добрият начин да ги получи, е като консумираме тези, които са най-малко преработени. По този начин, полезните за сърцето съставки, не губят свойствата си.В пълнозърнестия хляб се съдържат около 14% протеини и около 3% мазнини. Освен това включва в състава си голямо количество хранителни влакна, подпомагащи отслабването, както и понижаващи нивото на холестерола.

Мляко

Съдържанието на калций в млякото влияе върху здравината на костите, но освен това помага и да сваляме тегло. Освен това, честата консумация на млечни продукти понижава риска от сърдечни заболявания.


Яйца

Протеинът в яйцата е най-ефективен за изграждането на мускули. Освен това, те са богат източник на витамин В12, който спомага топенето на мазнините. Няма как да подценим действието и на другите полезни неща, които се съдържат в яйцата: рибофлавин, винатамини B6, D, E; желязо; фосфор и цинк.

Спанак

Cпaнaĸът съдържа мнoгo витaмини, минepaли и фитoнyтpиeнти (ecтecтвeни pacтитeлни вeщecтвa c xpaнитeлнa cтoйнocт). Освен това е богат на фибри и зacищa глaдa зa пo-дългo вpeмe. Една порция от зеленото ястие ви осигурява почти цялата нобходима доза витамин А и половината дневна доза витамин С.

Бадеми

Тези ядки са едни от най-големите източници на витамин E, който е мощен антиоксидант, подпомагащ предотвратяване  разрушаването на свободните радикали след тежка тренировка. С помощта на бадемите мускулите се възстановяват по-бързо след тренировката и започват да растат.

89 5
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 19.08.2011|20:56
Статията е неизчерпателна. Това е всичко което мога да кажа :)
1
Не е посочен 19.08.2011|14:21
Ако искаме да имаме плосък корем и стройно тяло, трябва и здраво да се потим във фитнес залата или на някое игрище. Само с ядене и телевизия не става. Иначе съветите са много полезни. Благодаря!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay