Завръщането на ядките в менюто

Завръщането на ядките

Завръщането на ядките в менюто

Колкото и да сме свикнали, че със сигурност знаем някои неща и те безусловно са верни – имаме добра и лоша новина.

 

Лошата е, че нещо в което дълго сте вярвали, всъщност се оказва невярно и вие не само, че ще трябва да свикнете с тази мисъл, но и да се пречупите от навика си.

 

Добрата е, че единствената промяна, която ще се наложи да направите, е че ще трябва да включите ядки в менюто си и да спрете да се тревожите, че те спират процеса на отслабване, защото далеч не е така.

 

Добавянето на ядки към диетата, наистина може да ви помогне да поддържате слаба и фина фигура. Това установиха учени от Харвард и ние с радост ще им се доверим. Те открили, че жени които хапват шепа орехи за закуска, са се чувствали сити по-дълго време и за обяд са яли доста по-малко.

 

Друго проучване доказа, че хора, които включват орехи в менюто си (два пъти на седмица) се предпазват от напълняване в бъдеще.

 

Вероятно много от вас четат това с недоверие, но е най-добре да пречупите навиците си и идеята, че ядките са много мазни и нямам място в менюто ви. Стана ясно, че мазнините в ядките са здравословни, ненаситени. Освен това, те са добър източник на протеини – ядките, на фибри, калий, магнезий и други важни минерали.

 

От редица университети, учени смятат че орехите са номер 1 ядка за сърцето. Счита се, че те имат повече и по-качествени антиоксиданти от другите ядки. Антиоксидантите предпазват клетките от увреждане от свободните радикали, които причиняват възпаления и имат голяма участие в сърдечните болести.

 

Плюсовете на орехите и на ядките като цяло са много, така че не се колебайте – прибавяйте шепа орехи в закуската си, или малко бадеми в салата. Няма да съжалявате.

6 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 09.05.2011|14:51
Ядките са незаменим източник на енергия и полезни вещества. За жалост на отслабващите обаче, те наистина имат много калории. И все пак ядките са много полезни за здравето. Особено пресните, сурови ядки. В тях могат да се намерят такива вещества, без които на практика нашият организъм няма възможност да функционира правилно – витамини, антиоксиданти и минерали. Даже и мазнините, които се съдържат в ядките са много по-полезни от някои други храни. Тъй като са от растителен произход, те значително могат да намалят лошия холестерол, като в същото време са предпазна мярка срещу развитието на рак. Затова трябва спокойно да си ги хапваме и да не мислим за килограмите си, а за здравето си.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay