Тортелини с горгонзола

Едно класическо съчетание на вкусове

Тортелини с горгонзола


Независимо от пълнежа си, тортелините и равиолите чудесно се съчетават със солидни сосове на основата на сметана и различни сирена, например пикантната горгонзола. Пресният магданоз пък играе ролята на освежаваща съставка за тежката храна.

Независимо от сезона, подобно ястие изисква поне една чаша хубаво бяло вино. Само така ще се насладите пълноценно на ритуала "консумиране на паста"!



Необходими продукти за 4 порции:


500 г готови тортелини, равиоли или спагети

200 г горгонзола или синьо сирене

200 мл сметана за готвене 20%

1 щипка настъргано индийско орехче

1 с. л. ситно нарязан магданоз

сол и бял пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Тортелините се приготвят според инструкцията на опаковката. Отцеждат се, като се запазва 100 мл от водата, в която са се варили.

В сгорещената сметана се натрошава горгонзолата и се разбърква на тих огън, докато сиренето се стопи. Подправя се с бял пипер и индийско орехче.

Пастата се смесва със соса и магданоза. Ако сместа ви се струва гъста, добавете малко от запазената вода.


сп. Меню 

7 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay