В България трябва малко късмет, за да се намерят готови тортили, но те все пак виреят и тук. Ако не ги откриете, направете си сами. А след това ги затрупайте с нещата изброени в рецептата.
Необходими продукти за 4 порции:
4 готови тортили
2 с. л. олио
1 ч. ч. пържен боб
1 консерва риба тон в олио
1 малка зелена салата или салата айсберг
2 домата
100 г заквасена сметана
1 авокадо
2 с. л. сок от лайм
1 скилидка чесън, ситно нарязана
2 стръка зелен лук, ситно нарязани
мариновани люти чушки
сол на вкус
за пържения боб:
1 ч. ч. сварен боб
½ ч. ч. течност от боба
1 глава лук, ситно нарязана
2 с. л. олио
Начин на приготвяне:
-
Свареният боб се пасира. В загрятото олио се слага лукът, разбърква се и се добавят бобът и течността. Бърка се, докато се сгъсти. Посолява се.
-
Авокадото се нарязва на малки кубчета и се разбърква със сока от лайм, чесъна и сол на вкус.
-
Тортилите се изпържват от двете страни, докато станат хрупкави. Поставят се в чиния и се покриват с пластове от пържения боб, отцедената риба тон, зелена салата, резени домат, заквасена сметана, овкусеното авокадо и отгоре се поръсва с нарязания зелен лук и мариновани люти чушки.
4 | 0 |