Работохолиците в киното

Те дават всичко за ролята. Най-вече здравите си тела

Работохолиците в киното

Мнозина си мислят, че актьорската професия е длъжност, с която всеки може да се справи. Учиш някакъв сценарий, импровизираш пред камерата, а накрая ти плащат космически суми за добре свършената работа.

Минимални усилия за максимално удоволствие.

Да, ама не.

За да успее един актьор наистина да влезе в роля, да я почувства като част от себе си, дори да се превърне в нея, е нужно да даде всичко от себе си. При това буквално.

Ще ви разкажем за трима актьори, които са се сбогували със съвършените си тела, само и само да се превъплътят истински в образите, които е трябвало да изиграят.

Започваме с...

Крисчън БейлРаботохолиците в киното
The Machinist е филмът, заради който актьорът сваля 27 килограма. Пред BBC споделя, че го е направил заради себе си, не заради продуцентско изискване. Целта му е била да провери до къде може да стигне, но и да влезе максимално в перверзната същност на героя си.

Но как се свалят близо 30 килограма? Крисчън Бейл го е постигнал с прием на витамини, малко джогинг и изяждането на една ябълка и консерва риба тон дневно.

Скоро след драстичното отслабване, актьорът възвръща теглото си, дори напълнява - този път с 45 килограма. Причината? Отново роля, разбира се.

Мат ДеймънРаботохолиците в киното
През 2007 година Мат Деймън бе обявен за най-сексапилният мъж на планетата според списание People.

Във филма "Информаторът" обаче, актьорът изглежда всякак, но не и секси. Възпълен, с очила и мустак, чаровникът наистина е неузнаваем.

Пред EW звездата разказва, че е качил 15 килограма заради ролята. За целта пиел много тъмна бира, а между храненията "се угоявал" с най-тежкото меню на McDonald’s и промишлени количества чипс.

Само че Деймън изобщо не се оплаква от "участта си", дори напротив. Споделя, че по време на специфичната си диета се е чувствал като в рая.

Райън ГослингРаботохолиците в киното
Абсолютен секссимвол. Но не и когато тежи 95 килограма.

За ролята си в "Очи от рая" актьорът Райън Гослинг качва цели 33 килограма. Но усилието така и не му носи бленуваната роля.

Пред The Hollywood Reporter чаровникът разказва, че на кастинга се появил 68 килограма, а на снимачната площадка - цели 95.

Режисьорът Питър Джаксън обаче изобщо не бил впечатлен от решението на Гослинг да влезе максимално в образа на героя. Затова и го заменил с Марк Уолбърг.

А ако случайно се чудите как се качват толкова килограми, (не) следвайте примера на синеокия актьор. Защото той решил да замени водата с разтопен сладолед. И това пиел всеки ден.

Не само мъжете жертват телата си в името на ролята. Много дами също са казали "довиждане" на изкусителните си форми.

Кои са те, можете да разберете от здравословния сайт Fitwell.bg.

5 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



7
Не е посочен 19.03.2014|10:36
Обичат си работата хората
6
Не е посочен 31.08.2012|14:27
И той е голяма работа и каква кариера има само. Това не се постигам ако не си напълно отдаден на работата си
5
Не е посочен 31.08.2012|14:26
Раян Гослинг е моят фаворит. Много чаровен мъж и изключително талантлив актьор. Очаквам с нетърпение всеки негов филм
4
Не е посочен 23.07.2012|13:30
Пропуснали сте да споменете и Кийфър Съдърланд. Той е също един от най-големите работохолици в киното.
3
Не е посочен 23.07.2012|09:15
такова драстично сваляне и качване на килограми не е никак здравословно,а Гослинг направо си е вкарал автогол след като не са го взели за ролята,а е развалил тялото си заради нея!
2
Не е посочен 23.07.2012|08:41
Може би защото самият Джаксън води сериозно битка с килограмите й е сметнал, че това не е кой знай какъв подвиг за една роля.
1
Не е посочен 20.07.2012|18:35
"Режисьорът Питър Джаксън обаче изобщо не бил впечатлен от решението на Гослинг да влезе максимално в образа на героя. Затова и го заменил с Марк Уолбърг." аааа това е супер гадно човекът качил цели 33 кг заради филма пък той не го взел... ужас
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay