Кои са най-подходящите материи при избор на бельо?

Кои са най-подходящите материи при избор на бельо?

Докато бельото често се смята за част от стила или просто секси аксесоар, то експертите казват, че изборът ви на бикини може потенциално да повлияе на вашето вагинално здраве и цялостен комфорт.
От гледна точка на комфорта, гинеколозите посочват, че вулвата е много чувствителна и деликатна област, подобна на устните на лицето ви. Затова е важно да се отнасяме внимателно към нея. По този повод, някои материи са по-подходящи, особено когато се избягват агресивни химикали и вещества, участващи в производствения процес.

Освен това експертите по женско здраве обясняват как различните тъкани, от които е съставено бельото могат да повлияят на действителното здраве на вашата вагина. Ако носите бельо, което не позволява на въздуха да преминава свободно, като например тези, направени от синтетични тъкани, бактериите могат да се размножат, тъй като виреят в тъмни и влажни зони.

Какви материи да изберем, ако искаме да поддържаме добро здраве в интимната област?

Памук

Според експерти памучните бикини са най-добрият избор за оптимален вагинален комфорт. Бельото, изработено от памук е абсорбиращо, дишащо и достъпно. Дори и бикините ви да не са изцяло от памук, добре е да се уверите, че подплатата на чатала е от този материал. Ежедневното бельо може да бъде направено от найлон, полиестер и спандекс, стига областта на чатала да има памучна подплата, която е по-щадяща за вулвата и вагината.

Синтетично бельо само при тренировка

Въпреки че памучното бельо обикновено е чудесно, експертите споменават, че то не винаги е оптимално за тренировка. Памучното бельо ще се чувства по-влажно след тренировка, така че ако сте от хората, които се потят много, може да ви е по-удобно в синтетичното бельо, създадено да абсорбира влагата.

Лен

Освен памука, експертите по женско здраве обикновено препоръчват да се избира бельо от естествени материали. Ленът е несинтетичен материал, който има антимикробни свойства, които се свързват с предотвратяването на вагинални инфекции. Ленените бикини се характеризират с това, че са дишащи, леки и устойчиви. Изработена от растението лен, тази тъкан също е по-здрава от памука и супер издръжлива 

Коноп

Въпреки че гинеколозите не го споменават по име, конопът е друг естествен материал, който набира популярност. Дрехите от коноп, които са направени от растителни влакна, са известни с това, че са дишащи и създават нужния комфорт. Конопът има антибактериални, противогъбични и антимикробни свойства, което го прави чудесен материал за бельо. Способността на тази материя за поглъщане на влага също я прави особено полезна за здравето на вагината, тъй като помага за предотвратяване на натрупването на влага в бикините.

Мериносова вълна

Мериносовата вълна е друга материя, която не е изрично посочена от гинеколозите, но предлага много предимства, които експертите споменават като важни за вагиналното здраве. По-конкретно, бельото от мериносова вълна често се търси от пътешественици и туристи поради многобройните си страхотни свойства, но тези плюсове се простират и до ежедневно носене. Мериносовата вълна е меко и удобно естествено влакно, което идва от мериносова овца. Въпреки че може да асоциирате вълната с груба текстура, тази материя е изключително мека и тънка, като нейните влакна са ⅓ от диаметъра на кичур човешка коса. Този материал е устойчив на миризми, антибактериален, регулиращ температурата и дишащ.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay