Олимпийски надежди: С ракета в ръка

Една златна тенисистка без грим

Говорим си за наближаващата Олимпиада - всеки ден по малко. Или по-скоро за участничките в нея. Разбрахме каква е тайната за красота и ежедневната рутина на шампиони от женски пол в няколко олимпийски спорта - волейбол, художествена гимнастика, плуване. Ред е на тениса, представен от русокосата Жизела Дулко.

Тя идва от Аржентина и е част от бившата двойка на лидерска позиция в класацията за женски тенис. Нейна партньорка е същевременно най-добрата ѝ приятелка - Флавия Пенета. Все още е на водещи позиции в ранглистата, като последното ѝ постижение е през 2011, когато взе златото на турнира Australia Open. Ето какво сподели пред Marie Claire 27-годишната Жизела Дулко относно своята...

Тренировка
"Обикновено съм на корта 2-4 часа дневно, след което прекарвам два часа във фитнеса, където вдигам тежести. Или пък на стадиона, където тичам. Ежедневно посещавам масажист.”

Храна
"Преди състезание хапвам нещо леко - например плод - и пия много течности. Всеки път след игра ям въглехидрати. Обожавам италианската храна, по-точно пица и спагети!

Когато имам нужда от енергия, ям хляб с течен шоколад. Това е полезно и за сърцето. Сладоледът пък е моята слабост.”

Красота
"Изобщо не нося грим по време на мач, само слънцезащитен лосион със защитен фактор 30 - и на лицето, и на тялото. Обикновено връзвам косата си на опашка, докато играя тенис, така че и тя не се нуждае от особена подготовка.”

Оказва се, че шампионката Жизела не обръща особено голямо внимание на външния си вид. Може би защото вече си има любящ съпруг, който я харесва, каквато е - тя е омъжена за футболиста Фернандо Гаго. Или пък защото от усилената подготовка не ѝ остава време за суета. Вижте всички снимки, за да добиете представа как изглежда тенисистката, която ще пътува за Лондон след седмица. Без грим и с перфектно тяло.

1 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



3
Не е посочен 23.07.2012|09:02
тя тренира по 5-6 часа всеки ден и е видно,че няма проблеми с дупето си,може да си позволи да си похапва сладолед от време на време,убедена съм,че изгаря всичко на тези тежки тренировки
2
Не е посочен 20.07.2012|16:20
"Когато имам нужда от енергия, ям хляб с течен шоколад. Това е полезно и за сърцето. Сладоледът пък е моята слабост.” Ооо да за сърцето може и да е полезно, ама за дупето никак не е ;))) Иначе сладоледа и на мен ми е голяма слабост!
1
Не е посочен 20.07.2012|15:55
"Обикновено съм на корта 2-4 часа дневно, след което прекарвам два часа във фитнеса, където вдигам тежести. Или пък на стадиона, където тичам. Ежедневно посещавам масажист.” - след всичко това как няма да изглежда толкова прекрасно.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay