В това студено време е нормално да си мечтаем за топъл чай или супа. Затова ще ви предложим вкусно крем изкушение, с подходящи сезонни зеленчуци. Ароматната чорбичка не се приготвя много бързо, но не е изобщо сложна. Вижте каква кулинарна изненада сме ви подготвили в следващите редове.
Небходими продукти
1 глава карфиол
1 глава броколи
1 глава лук
2 кубчета бульон
2 картофа
300 гр синьо сирене
½ литър прясно мляко
1 супена лъжица брашно
50 гр масло
сол
черен пипер
Начин на приготвяне
Разделете броколито и карфиола на "розички". Почистете лука и обелете картофите. Сложете ги да се варят в голяма тенджера, като залеете с горещия, разтворен бульон.
След около 30 минути всички зеленчуци ще са омекнали до степен, в която е възможно да ги пасирате. Преди това обаче трябва да приготвите соса.
На среден огън разтопете маслото в дълбок съд. След това добавете брашното и бъркайте, докато сместа стане златиста. Внимавайте да не се получат бучки. След това налейте и млякото. Когато и то се сгорещи, добавете настърганото синьо сирене. Бъркайте постоянно, докато деликатесът се разтопи и цялата смес стане хомогенна.
Пасирайте зеленчуците. След това завършете с горещия сос. Разбъркайте добре. Вашата крем супа вече е готова за консумиране.
Възможно е да се добави и настърган кашкавал. Така супата ще стане по-тежка, но пък по-хранителна.
3 | 0 |