Защо все повече жени избират да раждат у дома

Защо все повече жени избират да раждат у дома

В някои страни 20% от ражданията се извършват у дома, въпреки че по-голямата част от лекарите вярват, че болниците и центровете за раждане са най-безопасните места за раждане на бебета. Докато жените избират да имат домашно раждане, защото е по-евтино или защото искат по-познато пространство, проучванията също доказаха, че този вид раждане има своите предимства.

Тъй като все повече жени избират да се срещат с бебетата си в собствените си домове, ние събрахме малко информация за раждането вкъщи, която може да ви помогне да разберете какво всъщност означава този тип раждане и защо жените правят този избор.

Защо все повече жени избират да раждат у дома

Какво означава домашно раждане?

Ако решите да имате домашно раждане, това означава, че всички процедури сте направили в собствения си дом с помощта на акушерка, медицинска сестра или лекар. Предварително трябва да се договорите с лекаря, който е проследил бременността ви, тъй като трябва да се вземат предвид някои критерии, тъй като не всички жени са в състояние да извършат този тип раждане.

С нарастващия брой домашни раждания изследователи от цял свят се интересуват от този въпрос и откриват някои изненадващи ползи от този метод на раждане.

1. Можете да имате повече контрол

В болницата жените непрекъснато се подлагат на интервенции, прекъсвания и нежелани хора, които непрекъснато идват при тях. Но когато е у дома, жената може да има пълен контрол върху ситуацията. Всъщност тя може да избере хора, които само ще й осигурят добра подкрепа и това всъщност може да помогне в процеса на раждането.

2. Вашето семейство може да бъде с вас

Тъй като можете да имате повече контрол, обикновено вашето семейство е това, което искате до вас в този прекрасен, но труден момент. Някои болници ограничават броя на хората, които могат да бъдат вътре в стаята, и жените често трябва да искат тази информация от болниците, преди да изберат в коя ще раждат.

3. Може да е по-евтино

В някои страни доставянето на дете на света може да бъде скъпо изживяване. Поради това жените избират да раждат у дома, за да бъде по-евтино. Разликите в разходите могат да достигнат хиляди долари и те могат да спестят тези пари, за да помогнат за бъдещите разходи на бебето.

4. Можете да го направите без лекарства

Някои жени вярват в естествените раждания, без никакви упокойки, лекарства и т.н., а в болница е по-трудно това да се случи. По-голямата част от времето, когато избират домашно раждане, жените избират да не използват никаква анестезия и никакви лекарства. 

5. Може да е по-удобно

Вкъщи можете да изберете да родите, където искате. Жените могат да го правят във ваната, на пода, заобиколени от възглавници или дори в собственото си легло. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay