Ако обичате мусака, то със сигурност сте склонни да опитате всякакви нейни разновидности, а те наистина са много. В Гърция я приготвят с патладжан, а в Италия с много пармезан и сладки картофи. Средиземноморската кухня ни предлага още един вкусен експеримент с една от най-любимите ни манджички. Този път нека бъде с броколи.
Продукти:
за четири порции
2 глави броколи
1 глава кромид лук
5 яйца
2 ч.ч прясно мляко
2 с.л. брашно
1 с.л универсална подправка Вегета
зехтин
пресен пармезан
пресен босилек
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Накъсайте броколите на малки розички и ги сложете за 2-3 минути във вряща вода, за да се бланшират и поомекнат. Нарежете лука на ситно и го задушете в зехтина, докато добие прозрачност. Намазнете със зехтин голяма тава и сложете в нея броколите, лука и подправките и разбъркайте добре.
Разбийте яйцата с прясното мляко, прибавете брашното, разбито в малко вода и залейте броколите. Сложете мусаката да се пече, докато хване златиста апетитна коричка.
След около 30-40 минути извадете от фурната, сервирайте ястието топло и поръсено с много пармезан и гарнирано с пресния босилек.
13 | 0 |