Най-здравословният начин за приготвяне на 7 суперхрани

Вижте какъв е той!

Най-здравословният начин за приготвяне на 7 суперхрани

Не е тайна, че зеленчуците съдържат изключително полезни витамини, които са важни за организма. Едно от най-важните неща, които трябва да знаете, е как да приготвите зеленчуците, за да извлечете максимално количество полезни вещества от тях.

Добре е да има баланс между суровата и приготвената храна, като превесът трябва да бъде за пресните плодове и зеленчуци, защото именно от тях черпите витамини, минерали и антиоксинаднти.

Предлагаме ви най-здравословните начини за приготвянето на седем суперхрани, с помощта на които ще успеете да извлечете най-голяма полза от тях.

1. Кейл
Кейл е суперхрана с многобройни ползи за здравето

Как да го приготвите: Сотирайте с малко зехтин. За останалата част от овкусяването използвайте фантазията и личните си предпочитания.

Защо да го приготвите така: Кейл е богат на полифеноли които са разтворими във вода, така че ако го приготвите на пара или го сварите, няма да можете да се насладите на максималните ползи от него. Готвенето, като го подсушавате с малко мазнина, ви помага да абсорбирате и мастноразтворимите каротеноиди.

Още за най-здравословния начин да приготвите 7 суперхрани можете да научите във fitwell.bg!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay