Макар името им да звучи малко стряскащо, те са изключително полезни и още повече - най-вкусни сред всички видове миди, и от сп. Меню ни уверяват, че си струва да внесете малко екзотика във всекидневието си, като приготвите тази лесна за изпълнение рецепта.
Необходими продукти за 4 порции:
1 кг почистени миди Дяволски нокът
2 яйца
1 ч.ч. царевично брашно
2 с.л. настъргано сирене пармезан
1 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. лук на прах
1 ч.л. зелен пипер
300 мл олио за пържене
за соса:
200 г крем-сирене
2 с.л. заквасена сметана
3 с.л. лека майонеза
1 с.л. сос от хрян
½ ч.л. лют сос
1 стрък пресен лук
1 ч.ч. сварени миди или 5-6 пушени миди, по желание
сол на вкус
шарен пипер на вкус
за гарниране:
1 краставица, нарязана на пръчици
1 морков, нарязан на пръчици
Начин на приготвяне:
Мидите се слагат да се отцедят много добре върху кухненска хартия. Яйцата се разбиват. Брашното се смесва със сиренето, чесъна, лука и зеления пипер. Всяка мида се панира първо в брашнената смес, след това в разбитите яйца и отново в брашното.
Пържат се за кратко в силно сгорещено олио, не повече от 10 наведнъж. Оставят се да се отцедят върху кухненска хартия. Сосът се приготвя, като всички съставки се пасират заедно за кратко.
Мидите се поднасят със соса и зеленчуците.
6 | 0 |