Сготвихме си вкусни белени домати, а сега ще обърнем внимание на втората основна съставка на лютеницата. Чушките. Ако при приготвянето на зимнината ви останат няколко капии, предлагаме ви да си направите следната салата. От Kulinar.bg правят рецептата още по-здравословна като добавят орехови ядки. А от тях, както бабите ни твърдят, се поумнява.
Необходими продукти
600 гр червени чушки
50 гр орехови ядки
100 мл. краве кисело мляко
2 скилидки стар чесън
20 мл. олио
магданоз
Начин на приготвяне
Чушките се изпичат, обелват се и се почистват от семето. Нарязват се на тънки ивички.
Орехите и чесънът се счукват в хаванче. Добавят се към киселото мляко. Разбъркват се до получаването на хомогенен сос. Заливката се овкусява със сол и олио.
Нарязаните чушки се заливат със соса и се украсяват с пресен магданоз.
Да ви е сладко!
11 | 0 |