Права коса без преса за изправяне - възможно и не толкова вредно

Трайно права коса. Как?

Както разбрахме – ние сме поколение, доста обвързано с пресите за коса. Цената, която плащаме за прическата си без нежелани вълни, обаче е прекалено висока – изтощена коса и изкъсани връхчета. Поради тази причина решихме да се поинтересуваме дали има процедура, чрез която можем да постигнем изправяне, без да увреждаме толкова косата. Оказа се, че има - на основата на кератин.

 

Процедура представлява нанасяне на кератин върху цялата коса, като се започва на 2 см. разстояние от скалпа, за да не се губи от обема на косата. Терапията се прилага 3 дни преди или 2 седмици след боядисване на косата, а три дни след самата процедура, не трябва да я миете.

 

След нанасянето на кератина косата се суши със сешоар като струята е по посока на косъма, за да не се уврежда структурата му и за да може съставката естествено да навлезе. Финалният щрих се прави с преса за коса, която "запечатва" кератина и косата остава трайно изправна до 4 месеца в зависимост от честотата на миене.

 

За разлика от химическото изправяне, тази процедура се счита за безвредна или поне за не толкова вредна, тъй като кератинът е съставен елемент на косъма.

 

Ако сте притеснени, че косата ви никога повече няма да бъде същата след процедурата, ще ви успокоим, че тя се изправя само след термична обработка. Тоест ако я изсушите със сешоар, тя ще се изправи – ако я намачкате с пяна, ще се начупи.

13 5
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay