ГХИ, известно като топено масло, се прави чрез варене на маслото, докато се появи пяна, чрез която се отстраняват мазнините от маслото и остават протеините и твърдите вещества в маслото. Ето защо то е полезно и трябва да бъде част от менюто ви:
-
Има висока температура за изпаряване
Тъй като Гхи се вари на по-висока температура от останалите масла, то не се разпада на свободни радикали, както останалите. Свободните радикали са вредни за здравето и по-точно за дихателната система.
-
Намалява риска от сърдечно-съдови заболявания
Топеното масло съдържат голямо количество конюгирана линолова киселина. Тази киселина защитава тялото от канцерогени, артериална плака и диабет. Затова топеното масло ви предпазва от сърдечно-съдови заболявания.
-
Може да ви помогне да отслабнете
Когато топеното масло се извлича от хранени с трева крави, маслото съдържа мастни киселини, които се борят с рака, което го прави страхотно, ако искате да отслабнете.
-
Подобрява храносмилането
Гхи е богато на маслена киселина. Бактериите в червата превръщат фибрите в маслена киселина, която защитава стените на червата. Маслената киселина предотвратява възпаленията и помага при възстановяването на чревните стени.
-
Намалява холестерола
Проучванията доказват, че топеното масло намалява нивата на холестерола. Това се осъществява чрез повишена секреция на жлъчни липиди.
-
По-хубава кожа
Топеното масло пречиства кожата и придава допълнителен блясък. Действа като естествен овлажнител, ако се използва редовно. Също така може да лекува белези, например такива, причинени от варицела.
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
4 | 0 |