Пълнени чушки със спанак и артишок

Пълнени чушки със спанак и артишок

Ще ви предложим една много лесна и приятна рецепта за пролетно ястие. Ето как да си приготвите пълнени чушки със спанак и артишок:

Необходими продукти: 

4 големи чушки, почистени

зехтин

сол

2 ч. нарязано пилешко месо, предварително изпечено на скара

1 консерва артишок

1 пакет замразен спанак

1 опаковка крема сирене

1 1/2 ч. настъргана моцарела

1/2 ч. настърган пармезан

1/4 ч. сметана

1/4 ч. майонеза

2 скилидки чесън

пресен магданоз, нарязан на ситно 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 250 градуса. Сложете хартия за печене в тава и наредете чушките. Поръсете ги със зехтин, сол и черен пипер. 

В голяма купа смесете пилешкото месо, артишока, спанака, крема сиренето, моцарелата, пармезана, сметаната, майонезата и чесъна. Подправете със сол и черен пипер и разбъркайте добре. 

Разделете сместа в чушките, поръсете с още малко моцарела и печете около 25 минути. 

Гарнирайте с магданоз и сервирайте. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay