7 йога упражнения, с които ще улесните храносмилането си

Лесни са

7 йога упражнения, с които ще улесните храносмилането си

Йогата може да бъде много полезна за доста части от тялото. Тя успешно може да подобри и храносмиланетто. Ако имате проблеми с него, вижте следните прости упражнения, с които ще се чувствате по-добре.

1. Глътнете корема, вдишвайки през носа и издишайте, отпускайки го. Цялото упражнение е 3 секунди. Повторете го няколко пъти, но не се претоварвайте. Изключително важно е да запомните, че не бива да презорвате нито една част от тялото си. Всеки човек си има лимит на болка и на възможности, така че не го претоварвайте. 

2. Застанете прави и разкрачете краката си на нивото на слабините. След това свийте коленете, сложете ръцете по средата на бедрата, а дупето вирнете нагоре. Изчистете дробовете си, като издишате през носа. След това свийте стомаха и се опитайте за малко да не дишате. Повторете упражнението няколко пъти. Това упражнение е противопоказно за бременни и хора, страдащи от сърдечно-съдови заболявания.

3.Седнете върху петите си. Вдишвайте и издишвайте по познатия начин. Направете поне 10 вдишвания.

4. Легнете по гръб, сгънете коленете си  върху бедрата. Повдигнете краката на 30 см. над земята. 

5.Легнете по корем с ръце под бедрата. Изпънете гърба, прасците. Вдигнете краката си на леко разстояние от пода. Направете от 3 до 5 вдишвания.

6. Застанете с колене на пода, сядайки върху петите си. Огънете торса си напред и поставете челото на пода. Изпънете ръце напред.Дишайте бавно за около 30 секунди.

7.Легнете по гръб. Повдигнете краката си все едно ще правите свещ, но разликата е, че коленете Ви остават свити. Постойте известно време в тази позиция и естествен, не забравяйте да дишате.

Автор: Теодора Георгиева

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay