Екстремна йога - колкото опасно, толкова и вълнуващо начинание

Нов вид йога печели интереса на обществото

Екстремна йога - колкото опасно, толкова и вълнуващо начинание

Напоследък се говори все по-често за превръщането на йогата - това така балансирано и сигурно занимание, в екстремно начинание. В интернет пространството се появяват все повече от т.нар. "екстремни йога селфита”, които пораждат противоречиви мнения.

Много хора смятат, че подобни снимки са начин на любителите на опасни и екстремни преживявания да се докажат, показвайки пред света на какво са способни. Други обаче одобряват нестандартната идея и подкрепят нейното развитие.

В този ред на мисли, не е изненадващо, че една млада дама пуска свое видео в интернет, на което прави йога на ръба на 15-етажна сграда. Райчъл Брук Смит също успява да раздели мнението на обществото на две - изумява и получава одобрението на едната половина, но предизвиква гнева на другата.

Екстремна йога - колкото опасно, толкова и вълнуващо начинание

Йогата, в своята същност, се практикува както за удължаване, така и за обогатяване на живота. Това обаче трудно може да бъде забелязано в изпълнението на Рейчъл, по време на което тя балансира на голяма височина без никакво предпазно оборудване, смятат някои от най-големите критици на адреналиновото изживяване.

Притеснения съществуват и във връзка с изключително голямата вероятност спортисти като Рейчъл да се сдобият с не толкова опитни последователи. Увеличаването на популярността на йогата и превръщането й във все по-състезателен спорт, в който практикуващите я се съревновават помежду си, може да предизвика хората да правят пози, за които не са готови, на места, които не осигуряват тяхната безопасност. А по този начин опасността от контузии силно се увеличава.

Според Рейчъл всички тези критики са неоснователни. "Чувствах се абсолютно сигурна на тази височина. В противен случай никога не бих го направила. Тренирам всеки ден и бях напълно уверена в способността си да направя движенията, които направих. Определено си беше малко страшничко заради голямата височина, но по никакъв начин не съм се чувствала в опасност”, споделя младата жена.

Вижте и видео на спиращото дъха изпълнение на Рейчъл:



Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!
0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay