Защо да спортуваме?

Защо да спортуваме?

Защо да спортуваме?

Помните ли, че съвсем наскоро започнахме да правим списък за ползите от редовното спортуване?


Да, но колкото повече ги изброяваме, толкова по-дълъг става той! За да не пропуснем най-важните неща, бързаме да ви ги съобщим:


Рамбо – дядо, но с мускули

Може да не ви се вярва, но с времето тялото трупа мускулна маса все по-трудно, а последната се топи доста бързо в по-напреднала възраст.

С две думи: упражненията винаги са били и ще бъдат интегрална част от здравословното стареене.

"Те не само поддържат мускулната маса, но и я увеличават", коментира американският фитнес инструктор Лей Крус.

"Това позволява на метаболизма да работи на високи обороти, дава на тялото сила и го прави издръжливо на ежедневните предизвикателства. Здраво и силно тяло означава активен начин на живот при възрастните", допълва Крус.

 

Без стрес, депресия и безпокойство

Мнозина експерти твърдят, че редовната спортна дейност значително подобрява настроението. Да, вярно е, но това не е всичко.

Едва когато започнете да се занимавате сериозно със спорт, ще усетите същинската разлика, смятат специалисти.

В действителност тренировките ви помагат да се отпуснете, карат ви да се чувствате по-добре, тонизират ви и ви предпазват от коварните състояния на депресия и безпокойство. Но как?

Просто е. Когато спортувате, в организма се освобождават невромедиаторите и ендорфините, отговорни за борбата с депресията. Освен това телесната ви температура се покачва, а е доказано, че това влияе добре на нервите.

 

Номер 1 на работното място

Редица специалисти са абсолютно убедени, че физическата дейност е много важна и подобрява качеството на живот особено когато става въпрос за работа.

Докато поддържа добра физическа форма, човек има повече самочувствие и смелост да се изправя пред различни предизвикателства в професионален план. Нещо повече: по-фокусиран е в изпълнението на задълженията си.

В тази връзка доста любопитни са резултатите от наскоро направено проучване в САЩ. То показва, че, ако тренират по средата на деня, голям процент от служителите имат по-висока продуктивност, справят се по-бързо със задачите си и се представят доста по-добре от онези, които използват обедната си почивка само за хапване.

Очаквайте продължение

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay