Йога за по-горещ секс

Йога и секс

Между секса и йога има много повече общи неща от остарялата шега, че вече си достатъчно гъвкава, за да изпълниш поза "гарбхасана" и в леглото. Всъщност и двете занимания стимулират сетивата и разкриват един напълно нов и различен духовен свят. Йога въвежда във физически и емоционални пози, които могат да допренесат и за главозамайващия ти сексуален живот.

 

Повечето хора, запознати материята опитват да контролират успешно тялото, душевните желания и ума си. Йога учения, които целят пълен контрол над собственото съзнание и действия са "Кундалини" и "Тантра". Те спомагат за овладяване на цялостната енергия, като включват и контрол над сексуалната сила. Сексът се смята за свещен и трябва да се извършва с чувство и емоция.

Йога техниките, които гарантирано ще изведат сексуалния ти живот до нови висоти, са следните:

 

Дишай правилно

Най-важният аспект от йога упражненията е умелото съчетание между движение и дълбоко и равномерно дишане. Безспорно учестеното дишане е доста възбуждащо и може да бъде в основата на бурния оргазъм.

 

Чувственост

Йога е идеален начин за опознаване на собственото тяло. Научаваш на какво си способна и какви са твоите граници. Добиваш нови знания за себе си и увеличаваш сексуалното си самочувствие. Няма нужда да споменаваме и изключителните пози, които ще научиш, отделяйки повече време на Кама Сутра. Дори все още да не си запалена по това учение, прелиствайки книжката със секс пози няма как да не изявиш желание да се научиш да движиш тялото си по този начин.

 

Издръжливост

Йога ти помага да засилиш силата на своите мускули. Ставаш по-издръжлива и енергична, като укрепваш таза, бедрата и коремните мускули – всички те играят важна роля в сексуалния ти живот.

 

Емоционална свобода

Освен, че е чудесен начин за освобождаване от стреса и добър медитационен процес, йога води до емоционална свобода. Стресът не влияе само на психиката, но и на физическото състояние. Ако умът е напрегнат, стомахът също ще бъде, а от там и цялото кръвообръщение. Това се оказва един порочен кръг, затова е изключително важно да се освободим от натрупаното напрежение. Постигайки тази вътрешна хармония, сексуалният ти живот също ще поеме в друга посока – по-вълнуваща и по-чувствена.

 

6 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay