Форо, братовчедът на капоейрата

Танцът се нарича форо и е също толкова атрактивен

Форо, братовчедът на капоейрата

Ще ви разкажем за един изключително завладяващ и забавен танц с помощта на колегите от Sportuvai.bg. Става дума за "форо" (или "фохо") - традиционен бразилски танц, разпространен най-вече в северните части на страната.

Освен капоейрата, далечна Бразилия е дала на света и този специфичен танц. И точно като своята "братовчедка", той постепенно започва да добива популярност и у нас.

Форо е създаден под влиянието на различните култури, формиращи цветния облик на Бразилия - испанската, португалската, както и тези на съседните й испаноговорящи държави в Южна Америка.

За танца са необходими двама партньори, мъж и жена. Има малки различия в стъпките според региона, в който се практикува. Макар че форо не е особено разпространен в България, той е добил изключително голяма популярност на стария континент.

Като движения, форо наподобява отчасти салса, бачата и кизомба, но въпреки това притежава свой собствен чар и уникална енергия. Ако сте почитатели на латино танците, със сигурност трябва да изтанцувате и едно форо. Още първия досег с този танц впечатлява и подобно на другите горещи танци, бързо грабва сърцата на танцуващите.

Форо може да се изпълнява както на много бърза музика, така и на бавна такава. Това позволява на хора от всички възрасти да се докоснат до бразилските ритми и да усетят далечния й, екзотичен и завладяващ дух.

Уникално видео, разкриващо красотата на форо, може да гледате тук. Още спортни вдъхновения пък открийте в Sportuvai.bg

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



5
Не е посочен 25.02.2013|16:52
За първи път чувам за този танц.
4
Не е посочен 25.02.2013|14:34
Много интересен материал, научих нещо ново!
3
Не е посочен 25.02.2013|12:46
Страхотно! Но навярно никак не е лесно, за всеки случай си заслужава и ще е забавно човек да се занимава с танци.
2
Не е посочен 25.02.2013|11:58
Горещи танци за много горещи нощи.
1
Не е посочен 25.02.2013|08:00
Много страст и динамика има в този танц, харесва ми. Определено танците са един страхотен и доста по-забавен начин да поддържа човек форма, без да му доскучае.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay