Въпреки че зеленчуковата супа често е просто съставена от произволни съставки, намиращи се в хладилника и килера ви, тя заслужава да бъде изключителна. В края на краищата тя е топла и успокояваща, като същевременно е пълна с пресни и питателни зеленчуци – какво повече можете да искате?
Ето какво трябва да знаете, за да направите най-засищащата зеленчукова супа, която някога сте яли:
Необходими продукти:
2 с.л. зехтин
2 с.л. масло
1 ч.л. босилек
1 ч.л. мащерка
1/4 ч.л. лют червен пипер (по желание)
1 глава лук
12 скилидки чесън
3 ч.л. сол
1 ч. чери домати
2 с.л. паста от зеленчуков бульон
2 големи моркова, нарязани на кръгчета
2 големи стръка целина, нарязани
400 грама картофи
150 грама фенел, нарязан
1 пармезанова кора
1 ч. замразена царевица
1 ч. замразен зелен боб
1 ч. замразен грах
1/3 ч. магданоз
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера загрейте олиото и маслото, докато маслото се разтопи. Добавете босилек, мащерка и червен пипер (ако използвате). Гответе около 30 секунди. Добавете лука, настъргания чесън и 2 чаени лъжички сол. Гответе, като разбърквате от време на време и намалете топлината до средно ниска, ако лукът започне да покафенява твърде бързо.
Добавете доматите и бульона и гответе докато доматите омекнат, 2 до 3 минути.
Добавете морковите, целината, картофите и фенела; подправете с 1 чаена лъжичка сол. Гответе, като разбърквате от време на време. Добавете пармезановата кора, нарязания чесън и 8 чаши вода. Оставете да къкри леко, след което намалете топлината. Гответе, като разбърквате от време на време, докато зеленчуците омекнат, 20 до 25 минути.
Отстранете кората от пармезан. Добавете царевицата, зеления боб, грахта и магданоза; подправете със сол, ако е необходимо.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |