5 неща, които правя всяка сутрин, за да бъда здрава

За здравословен начин на живот!

5 неща, които правя всяка сутрин, за да бъда здрава

През първите години в университета се борих с прехода към "истинска зрялост". Да бъдеш възрастен е трудно! След като направих здравето си главен приоритет, разбрах, че ми липсват сутрешни навици. Побързах да променя това и днес имам установен режим, който ми помага да бъда здрава. Освен универсалния съвет "Закусвайте!", ще ви споделя още 5 неща, които са много ефективни. Опитайте ги и вие:

1. Жабурене с олио

Преди да кажете "това е толкова остарял метод", прочетете. Жабуренето с олио има много ползи за оралното здраве, облекчава болката от силната челюст, принуждава ви да станете 20 минути по-рано и действа като вода за уста, без химикали.

2. Разтягане

Всяка сутрин се разтягам. Използвам това време да се отпусна и да подготвя тялото си за деня. Ако имам време или стана достатъчно рано, правя йога или някакви упражнения. Знам, че цял ден ще седя пред компютъра, затова отделям време сутрин за малко раздвижване.

3. Пия вода с лимон

Една чаша вода с лимон, на стайна температура, има много ползи за здравето. Освен хидратация, ще получите голямо количество витамин C за блестяща кожа, усилване на метаболизма и повдигане на настроението.

4. Грижа за кожата

Имам специално изградени навици, свързани с грижата за кожата. Почиствам кожата си със специален гел, след това тонизирам, нанасям серум и овлажнявам. Два пъти седмично си правя маска и веднъж седмично използвам скраб за лице. И знаете ли какво? Никога не съм знаела, че кожата ми може да изглежда толкова добре.

5. Пия витамини

Вземам B12 за енергия, омега-3 за настроение и мускулно здраве, и витамин Е за коса, кожа и нокти. Ако пия моите витамини в шейк, ги смесвам с малко кокосово мляко. С риск да звуча като майка си, взимайте си витамините!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay