Тен или бебе?

Тен или бебе?

Лятото е сезонът на бронзовата кожа и повечето дами предпочитат да извлекат максимума от жаркото слънце. Има и такива, които целогодишно държат да са с няколко тона по-тъмни. И правят какво ли не, за да променят генетично заложената пигментация на своята кожа.

Много пъти сме си говорили за вредното въздействие на солариумите. Оказва се, че освен всичко друго, тенът, придобит в задушната кабинка, пречи на забременяването.

Специалисти от Вашингтон са отправили апел към онези жени, които посещават редовно соларното студио, да спрат да го правят. Дори да не страдат от тенорексия, фенките на изкуствения шоколадов загар може да си нанесат доста вреди. Посещението на солариум увеличава риска от безплодие или раждане на деца с генетично заложени дефекти.

Според американските здравни експерти и бронзиращите продукти имат негативно влияние върху организма на жената. Те съдържат огромен набор от химически вещества, а като всеки агресивен елемент, и тези съставки могат да доведат до алергии, рак и дори до проблеми със зачеването по естествен път. Да не говорим, че след употреба на подобни мазила, излагането на слънце става двойно по-опасно. Достатъчно е вредното влияние на нормалните слънчеви лъчи, които парят кожата ни през лятото, за да се подлагаме и на други, по-агресивни фактори.

Затова, както и преди сме казали, по-добре естествени и здрави. Всички вмешателства върху организма ни рано или късно ще окажат своето негативно влияние. А опасностите, които крие сдобиването с тен на всяка цена, изобщо не са за подценяване.

76 4
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



4
Не е посочен 31.07.2012|01:16
!!!Това ще ви отвори очите по темата http://tinyurl.com/bulgarian-news
3
Не е посочен 30.07.2012|09:29
Ето това вече е нещо сериозно, заради което си струва да се преосмисли посещаването на солариума.
2
Не е посочен 30.07.2012|09:28
не бих се пекла като във фурна само и само да направя малко тен...предпочитам стария изпитан начин малко по малко на морето
1
Не е посочен 30.07.2012|09:05
не съм знаела за тази тревожна тенденция,то е ясно,че солариумът е вреден,но това вече е ужасно!бях се запалила миналото лято,но повече кракът ми няма да стъпи там!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay