Сандвичите са и винаги ще бъдат важна част от почти всяко официално или спонтанно събиране с похапване. Но за да разнообразите традиционния набор от тези парти маниаци, натъпчете ги с хамон и моцарела и средиземноморския им дух веднага ще си каже веселата и непринудена дума.
Необходими продукти за 4 порции:
4 тънки филии бял хляб
½ топка моцарела
40 г съвсем тънко нарязан хамон, разбирайте - шунка, ама да е "пò така"
1 с.л. зехтин
2-3 капки трюфелово олио
за тапенадето:
20 ароматни черни маслини
1 ч.л. каперси
½ ч.л. лимонов сок
2 с.л. зехтин
1 ч.л. ситно скълцан лук
Начин на приготвяне:
Маслините се почистват от костилките и се пасират заедно с каперсите, лимоновия сок, зехтина и лука. Филийките хляб се нарязват на триъгълници и се намазват с тапенадето.
Филийките се покриват с резен моцарела и хамон и се слепват две по две като сандвичи.
Смесват се зехтинът и трюфеловото олио и с помощта на четка се нанасят по филиите. Запичат се от двете страни на грил или в сгорещен тиган.
сп. Меню
3 | 0 |