7 храни, на които да наблегнем, за да имаме повече енергия през есента

7 храни, на които да наблегнем, за да имаме повече енергия през есента
Canva

Щом летните жеги отстъпят на есенния хлад, ние ще имаме нужда от по-питателна храна. Днес ви представяме седем храни, които могат да помогнат за повишаване на енергийните нива през есента:

Овесени ядки: Богатите на фибри овесени ядки осигуряват устойчива енергия, която ви помага да се чувствате сити и концентрирани през целия ден. Можете да ги комбинирате с плодове, ядки или кисело мляко за пълноценен вариант за закуска.

Киноа: Тази суперхрана е отличен източник на протеини, фибри и основни минерали. Високото съдържание на протеини може да ви помогне да поддържате енергийните си нива стабилни, докато фибрите осигуряват бавно освобождаване на енергия.

Горски плодове: Боровинките, къпините и малините са пълни с антиоксиданти, които помагат за подобряване на мозъчната функция и могат да защитят клетките от увреждане. Тези плодове също съдържат фитохимикали, които могат да подобрят паметта и вниманието.

Листни зелени зеленчуци: Хранителни вещества като желязо, калций и витамини от група В в листните зелени зеленчуци като спанак и кейл могат да помогнат за производството на енергия и да предотвратят умората.

Яйца: Яйцата са универсална храна, която осигурява комбинация от висококачествени протеини, здравословни мазнини и основни хранителни вещества. Консумирането на яйца за закуска може да ви помогне да започнете деня си с чувство на ситост и повишена енергия.

Бадеми: Тези ядки са богати на здравословни мазнини, протеини и фибри, които могат да осигурят постоянен поток от енергия. Освен това съдържат рибофлавин, витамин от група В, който играе жизненоважна роля в производството на енергия.

Сладки картофи: Сладките картофи са отличен източник на сложни въглехидрати, които осигуряват стабилно освобождаване на енергия. Те също така съдържат калий, който помага за поддържане на нервната функция и мускулните контракции.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay