Кафето и сладкишите могат да се комбинират в перфектна симбиоза и удоволствието от тях се превръща в пълноценно изживяване. Няма по-подходящ момент да зарадвате близките и приятелите си с вкусна храна и изкушаващи десерти от предстоящите Коледни празници. Сладкишите могат да бъдат поднесени като допълнение към семейния обяд, вечеря с приятели или изненада за закуска в топлите завивки.
Рецепта за сладкиш Panettone с кафе Zabaglione
Необходими съставки:
200 мл. Кафе еспресо или мока
30 мл. Borghetti кафе ликьор
6 жълтъка от яйце
120 гр. Кафява захар
6 парчета сладкиш Panettone
250 гр. Млечен сладолед или боровинки
Начин на приготвяне:
Отделете яйчените жълтъци и ги сложете в тенджера заедно със захарта, след това добавете кафето и ликьора. Сместa се разбърква на водна баня докато не добие мек вид и обемът й се удвои. След това нарежете парчетата Панетон и ги затоплете леко на грил от двете страни.
Презентация:
Сложете десерта в подходяща чиния, добавете лъжица сладолед. Можете да наредите и останалите парчета около сладоледа. Декорирайте с боровинки и поръсете всичко с пудра захар.
1 | 0 |