Бързо, лесно и много вкусно. Пикантен колбас и кремообразни каватели с ароматно броколи в деликатен сос от пиле и вино. Звучи чудесно, нали?
Необходими продукти:
2 кг паста каватели
1 кг броколи
1 с.л. масло
1 с.л. зехтин
1 кг италиански колбас по избор
1 голяма глава лук
250 г печени червени чушки
Наситнен чесън на вкус
2 с.л. пилешки бульон
½ ч.ч. сухо бяло вино
½ ч.ч. вода
1 ½ ч.л. царевично нишесте
1 щипка сол и смлян черен пипер на вкус
½ ч.ч. настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Сложете голяма тенджера с леко подсолена вода да заври. Сварете кавателите, като разбърквате от време на време, докато станат ал денте. Извадете и изцедете.
Напълнете същата тенджера с подсолена вода и я оставете да заври. Добавете броколито и гответе до омекване, 7 до 10 минути. Изцедете.
Загрейте маслото и зехтина в голям тиган на среден огън. Добавете колбаса и лука и задушете за около 5 до 7 минути. Добавете броколите, печените червени чушки и чесъна. Гответе, докато вкусовете се комбинират.
Смесете пилешкия бульон с бялото вино и вода в малка купа. Разбийте в царевичното нишесте. Изсипете сместа в тигана. Подправете със сол и черен пипер. Оставете соса да къкри, докато леко се сгъсти. Свалете от огъня.
Изсипете соса върху сварените каватели и отгоре поръсете с пармезан. Разбъркайте леко и сервирайте.
0 | 0 |