Става все по-топло и все по-малко ни се яде от киселото зеле, което с огромно желание сложихме още през есента. Е, зелевите сарми са любимо ястие на всички, но на нас лично ни омръзнаха. А на вас?
За щастие, имаме няколко идеи как може да оползотворите киселото зеле в бидона, преди сезонът му съвсем да е преминал. Ето ги и тях:
Зелева супа: Нарежете киселото зеле и го добавете към зеленчукова или пилешка супа. Това ще добави вкус и текстура.
Зелева салата: Смесете нарязаното кисело зеле с майонеза, горчица и подправки по ваш избор за бърза и лесна салата. Можете също така да добавите други зеленчуци като моркови, червено цвекло или краставица.
Зелеви рулца: Нарежете киселото зеле на тънки ленти и ги увийте около парченца колбас, крема сирене и пресен копър за вкусни зелеви рулца.
Зелев пай: Пригответе зелев пай, като смесите настъргано кисело зеле със сирене, яйца и подправки, след което изпечете в предварително загрята фурна.
Зелева яхния: Задушете нарязаното кисело зеле с лук, чесън и любимите ви меса (като наденица, свинско или телешко), заедно със сос от кисело зеле за ароматна и засищаща яхния.
Зелева салата с кисели краставички: Смесете киселото зеле с кисели краставички, червен лук и пресен магданоз за освежаваща и здравословна салата.
Не забравяйте, че можете също да замразите киселото зеле за бъдещо използване. Просто нарежете зелето на малки парчета, поставете го в торбички за фризер и го съхранявайте във фризера до 6 месеца.
0 | 0 |