Как да оползотворим останалото кисело зеле?

Как да оползотворим останалото кисело зеле?
Canva

Става все по-топло и все по-малко ни се яде от киселото зеле, което с огромно желание сложихме още през есента. Е, зелевите сарми са любимо ястие на всички, но на нас лично ни омръзнаха. А на вас?

За щастие, имаме няколко идеи как може да оползотворите киселото зеле в бидона, преди сезонът му съвсем да е преминал. Ето ги и тях:

Зелева супа: Нарежете киселото зеле и го добавете към зеленчукова или пилешка супа. Това ще добави вкус и текстура.

Зелева салата: Смесете нарязаното кисело зеле с майонеза, горчица и подправки по ваш избор за бърза и лесна салата. Можете също така да добавите други зеленчуци като моркови, червено цвекло или краставица.

Зелеви рулца: Нарежете киселото зеле на тънки ленти и ги увийте около парченца колбас, крема сирене и пресен копър за вкусни зелеви рулца.

Зелев пай: Пригответе зелев пай, като смесите настъргано кисело зеле със сирене, яйца и подправки, след което изпечете в предварително загрята фурна.

Зелева яхния: Задушете нарязаното кисело зеле с лук, чесън и любимите ви меса (като наденица, свинско или телешко), заедно със сос от кисело зеле за ароматна и засищаща яхния.

Зелева салата с кисели краставички: Смесете киселото зеле с кисели краставички, червен лук и пресен магданоз за освежаваща и здравословна салата.

Не забравяйте, че можете също да замразите киселото зеле за бъдещо използване. Просто нарежете зелето на малки парчета, поставете го в торбички за фризер и го съхранявайте във фризера до 6 месеца.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay