За салатата, наречена "колсло”, разбрахме от колегите ни от сайта Fitwell, които често ни интригуват с много полезна информация и интересни факти около здравето. Тук можете да прочете подробно за произхода на кулинарното ястие, чиято основна съставка е зелето, а ние ще ви предложим нашата лична рецепта за приготвянето на цветната салата.
Предимството на колслото е, че съществуват различни вариации за приготвянето му, в зависимост от индивидуалния вкус на всеки човек.
Необходими продукти:
1 малка зелка
2-3 средноголеми моркова
2 ябълки
1 стрък зелен лук
½ чаена чаша бита сметана или цедено кисело мляко
4 супени лъжици мед
1 лимон за изстискване
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
В голяма купа се настъргват зелето, морковите и ябълките с помощта на ренде. Върху тях се нарязва и лукът.
След това се забърква вкусният дресинг от сметаната, сока на лимона, меда и подправките.
Всички продукти се забъркват в купата и новополучената салата се слага в хладилника за час, за да се получи и чудният вкус, резултат от всички съставки.
5 | 0 |