Лесна рецепта за пиле със зеленчуци по китайски

Лесна рецепта за пиле със зеленчуци по китайски
Canva

Рецептата за пиле със зеленчуци по китайски може да включва различни съставки и методи на приготвяне в зависимост от предпочитанията. Ето една базова рецепта за китайско пиле със зеленчуци:

Необходими продукти:

  • 500 г пилешки гърди или обезкостен бут, нарязано на тънки ленти или кубчета
  • 3 супени лъжици соев сос
  • 1 супена лъжица оризов оцет
  • 1 супена лъжица захар
  • 1 чаена лъжичка кафява захар
  • 1 супена лъжица сок от краставица
  • 2 супени лъжици олио за готвене (слънчогледово или сусамово олио)
  • 2 скилидки чесън, нарязани на тънки ленти
  • 1 чаена лъжичка прясно настърган джинджифил
  • 1 глава китайско зеле, нарязано на ленти
  • 1 глава моркови, нарязана на тънки ленти
  • 1 глава червена чушка, нарязана на ивици
  • 1 праз, нарязан на тънки и дълги ивици
  • Сол на вкус
  • Сусамово семе за поръсване (по избор)

Начин на приготвяне:

  1. В голяма тиган или уок загрейте олиото на средно висока температура. Добавете пилето и го пържете, докато стане златисто от всички страни. Добавете чесъна и джинджифила, и продължете да готвите за още 1-2 минути. Вмесете китайското зеле, морковите, червената чушка и праза. Продължете с готвенето, разбърквайки редовно. В малка купа смесете соевия сос, оризовия оцет, кафявата захар и краставичния сок. Добавете тази смес към пилето и зеленчуците в тигана. Разбъркайте добре и оставете да ври на слаб огън за около 5-7 минути или докато пилето е напълно приготвено, а зеленчуците са омекнали, но все още леко хрупкави.
  2. Опитайте и добавете сол, ако е необходимо.

  3. Поднесете на топло, поръсено с прясно настърган сусам и декорирано с прясно нарязано зеленчуково мляко, ако желаете.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay