Ягоди и шампанско… Комбинация, превърнала се в в днешно време в синоним на еротика, страст и романтика. Но, понеже ние, jenite, обичаме да бягаме от клишетата, помолихме нашите колеги от Kulinar.bg за съвет как да разнообразим съчетанието между алкохолната напитка и червените плодове. А ето и какъв отговор получихме.
Необходими продукти:
1 ¼ ч.ч. брашно
¼ ч.л. сол
½ ч.л. бакпулвер
½ ч.л. сода бикарбонат
½ ч.ч. кокосово мляко
1 ¼ ч.ч. шампанско
½ ч.ч. олио
¾ ч.ч. захар
2 пакетчета ванилия
2 с.л. портокалов сок
2 с.л. портокалова кора
1 с.л. краве масло
3 с.л. намачкани ягоди
3 ч.ч. пудра захар
Начин на приготвяне:
Загрейте предварително фурната на 180 градуса.
В голяма купа смесете брашното, солта, бакпулвера и содата. Оставете настрани.
В друга купа разбъркайте олиото и захарта. Добавете кокосовото мляко, ½ ч.ч. шампанско и ванилията. След като разбиете добре, добавете и портокаловия сок и портокаловите корички. Объркайте двете смеси.
Напълнете формите за мъфини с тестото. Печете най-малко 18 минути, докато станат златисти. Извадете ги от фурната и ги оставете да се охладят напълно, преди да ги глазирате.
Докато кексчетата изстиват, пригответе глазурата. Разбийте маслото и пудрата захар с електрически миксер. Добавете 3/4 ч.ч. шампанско, намачканите предварително ягоди и ванилията. Бъркайте до пълно смесване на продуктите. Ако сместа е прекалено течна, добавете още захар.
Глазирайте кексчетата и украсете с ягоди.
Още сладки изкушения от Kulinar.bg:
0 | 0 |