Ще ви дадем идея за една по-различна, но много вкусна закуска- маймунски хляб.
Необходими продукти:
спрей за готвене
6 с. л. масло
6 големи яйца
3 с. л. сметана за готвене
сол
черен пипер
2 с. л. зелен лук, нарязан на ситно
2 опаковки замразени соленки
1 ч. л. чесън на прах
2 с. л. лук на прах
2 с. л. маково семе
2 с. л. сусам
1 ч. л. морска сол
250 грама запържен бекон
1 1/2 ч. чедър, настърган
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Напръскайте една тава със спрей.
В голям тиган загрейте 1 с. л. масло. Разбийте яйцата със сметаната. Добавете яйцата към тигана.
Когато яйцата са почти готови, подправете със сол и черен пипер.
Добавете лука и свалете от котлона.
Направете соленките на топки. Сложете ги в голяма купа.
Разтопете останалото масло. Залейте топките с него. Добавете всички семена, разбъркайте добре.
Към тази смес добавете бекона и чедъра.
Разбъркайте всичко добре и прехвърлете в подготвения съд за печене.
Печете около 35-40 минути.
Сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |