Пуканките са от добрите храни

Филм без пуканки няма

Пуканките са от добрите храни

Съвременният Наполеон може да яде и едновременно с това да върши всичко останало. В общи линии, хората живеем, за да ядем, въпреки че по презумпция трябва да бъде вярно обратното. Ако и вие похапвате често, и дори един филм не можете да изгледате без пакет пуканки, имаме добри новини.

 

Винаги сме предполагали, че щом са толкова вкусни, то няма начин да са вредни. Тази наша теза се потвърждава от последните научни изследвания, които доказват, че пуканките имат повече антиоксиданти от плодовете и зеленчуците.

 

Заедно с шоколада, кафето и виното, те влизат в списъка със здравословните храни, заради съдържащите се в тях полифеноли. Познати още като антиоксиданти, тези вещества се борят със свободните радикали и съответно намаляват риска от раково заболяване.

 

Каквото е вкусно, не е вредно! Умерените количества от всяка храна носят нещо положително на организма ни. Така че хич да не ви пука – слагайте пакета в микровълновата да се изпука!

6 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 24.09.2011|14:48
И ДРУГ СЪМ ЧУВАЛА ДОБРИ ОТЗИВИ ЗА ПУКАНКИТЕ... КАТО НАПРИМЕР, ЧЕ ПОЧИСТВАТ ВЪТРЕШНИТЕ СТЕНИ НА ЧЕРВАТА, ТАКА ЧЕ ЯЖТЕ ПУКАНКИ, ХОРА!!!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay