Пълнени гъби с пармезан и магданоз

Пълнени гъби с пармезан и магданоз

Пълнените гърби са едно от любимите ни предястия на празничната трапеза, а и не само. Класиката е ясна - ароматни гъби с пълнеж от кашкавал и масло. Но днес ще ви покажем как да разчупите обичайната плънка и да ѝ придадете характер. Гостите ви гарантирано ще си оближат пръстите!

Необходими продукти:

500 г среден размер гъби

2 супени лъжици масло

2 скилидки чесън, смлени

1/4 ч.ч. галета

1/4 ч.ч. прясно настърган пармезан, плюс още за заливка

100 г крема сирене

2 супени лъжици прясно нарязан магданоз, плюс още за гарнитура

Една супена лъжица прясно нарязана мащерка

Сол

Прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 200 градуса. Намажете тава за печене с мазнина. Отстранете дръжките на гъбите и ги нарежете на едро. Поставете шапките на гъбите върху тава за печене. В тиган на среден огън разтопете маслото. Добавете нарязаните стъбла на гъбите и гответе, докато по-голямата част от влагата изчезне за около 5 минути. Добавете чесъна и гответе за около минута, след това добавете галета и оставете да се запече леко за 3 минути. Подправете със сол и черен пипер. Отстранете от котлона и оставете леко да се охлади.

В голяма купа комбинирайте гъбената смес с пармезан, крема сирене, магданоз и мащерка. Подправете със сол и черен пипер. Напълнете шапките на гъбите с пълнежа и поръсете с още пармезан. Печете, докато гъбите омекнат и станат златисти или около 20 минути. Гарнирайте с магданоз при сервиране.

Приятен апетит!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay