Ризото е супер вкусно и любимо на всички ястие. Може да се приготвя с различни продукти, но днес ние ще ви предложим рецепта за ризото с гъби.
Необходими продукти:
8 кафени чашки пилешки бульон
1 супена лъжица зехтин
1 глава лук, нарязана на ситно
2 скилидки чесън
200 грама гъби, нарязани
4 листа мащерка
1 дафинов лист
2 супени лъжици масло
2 чаши ориз
1/2 чаша бяло вино
1 чаша пармезан
3/4 чаша грах
2 супени лъжици магданоз
Начин на приготвяне:
В средно голяма тенджера оставте бульона да къкри.
В голям уок тиган загрейте зехтина. Добавете лука и го оставете за около 5 минути да се запържи. Добавете 1 лъжица масло, чесън, гъби, дафинов лист и мащерка. Пържете, докато продуктите станат златисти. Подправете със сол и черен пипер. Свалете тигана от котлона.
Разтопете останалото масло в тигана и добавете ориза, като бъркате. Добавете и виното и оставете на котлона, докато ориза стане готов.
Добавете един черпак от бульона и оставете на котлона, докато оризът още абсорбира течност. Добавете и останалия бульон и не спирайте да бъркате.
Добавете сместа с гъбите към ориза.
Добавете грахта и пармезана и разбъркайте.
Украсете с магданоза.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |