Миналата седмица стартирахме рубриката "Рецептите на Петя". В нея ще ви представяме симпатичните илюстрации, чрез които талантливата Петя Константинова обяснява как стъпка по стъпка да си сготвим някоя и друга вкусотия.
Вече създадохме с нейна помощ празена супа със зелев сок, а днес ще обърнем подобаващо внимание на лещата. И по-конкретно - на кюфтенцата, които се правят от нея.
В случай че нещо ви убягва от рисунката, ето какви са продуктите и стъпките, през които трябва да минете:
Лещата (2 чаши) се варуи до преваряване. Изцежда се добре и се пасира на каша.
Добавят се 1 яйце, 1 глава лук, няколко стръка магданоз, сол, черен пипер, кимион, джоджен и 1 ч.ч. брашно. Всичко се омесва добре.
След това се оформят кюфтенца с ръце. Овалват се в галета и се пържат до зачервяване.
И се хапват с бира!
На 28 януари беше открита изложбата на Петя - "В търсене на себе си". Може да я посетите - намира се в гр. София, ул. "Неофит Рилски" 55, Bar Up.
10 | 0 |