Рибно филе в кора

Традиционно и позабравено ястие

Рибно филе в кора

Рибата, изпечена в тесто, е едно традиционно българско ястие. Въпреки вълнуващия си вкус, това кулинарно явление като че ли е позабравено. Приготвя се само по празници, и то по-скоро на един специален - Никулден. Декември е далече и това е още една причина да споделим тази рецепта с вас именно днес.

Необходими продукти за 4 порции:

4 филета от пангасиус, тилапия, хек, треска или друга бяла риба

4 листа кори за баница

4 с. л. пресен лук, ситно нарязан

4 с. л. копър, ситно нарязан

4 с. л. масло

4 кръгчета лимон

1 с. л. сусам

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Филетата се подсушават, нарязват се на дълги ивици, подправят се със сол и пипер на вкус. Върху всяко се слага по 1 с. л. от зеления лук, копъра, маслото и по парче лимон.

Корите за баница се нарязват според дължината на рибните филета. Всяко парче риба се опакова в кора за баница. Отгоре се намазват с масло, поръсват се със сусам и се изпичат във фурна, загрята до 180°С за 20 мин.

сп. Меню 

5 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay