Добавете черен боб, царевица, нарязани домати, тортила чипс и мексиканските вкусове на кимион, риган, карамфил и зелени люти чушки за допълнителен вкус на тази класическа рецепта.
Необходими продукти:
500 гр. пилешки бутчета
3 чаши вода
2 консерви пилешки бульон
1 консерва черен боб
1 консерва царевица
1 консерва домати
1 чаша натрошен тортила чипс
За гарниране: резени лайм, тортила чипс
Начин на приготвяне:
Сложете месото и водата в голяма тенджера и го оставете да заври. Намалете топлината, сложете капак и оставете месото да се вари около 25 минути. Извадете месото върху дъска за рязане и оставете да изстине.
Междувременно добавете бульона в тенджерата и оставете да кипне. Добавете боба, царевицата, доматите и подправките. Оставете на котлона за около 5 минути.
През това време обезкостете месото.
Добавете месото и тортилата при останалите съставки и разбъркайте. Оставете на котлона, докато тортилата омекне.
Гарнирайте с още тортила и лайм и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
2 | 0 |