Супер лесни есенни вечери: Пилешка супа с тортила

Супа+ тортила = най-добрата идея

Супер лесни есенни вечери: Пилешка супа с тортила

Добавете черен боб, царевица, нарязани домати, тортила чипс и мексиканските вкусове на кимион, риган, карамфил и зелени люти чушки за допълнителен вкус на тази класическа рецепта.

Необходими продукти:

500 гр. пилешки бутчета

3 чаши вода

2 консерви пилешки бульон

1 консерва черен боб

1 консерва царевица

1 консерва домати

1 чаша натрошен тортила чипс

За гарниране: резени лайм, тортила чипс

Начин на приготвяне:

Сложете месото и водата в голяма тенджера и го оставете да заври. Намалете топлината, сложете капак и оставете месото да се вари около 25 минути. Извадете месото върху дъска за рязане и оставете да изстине.

Междувременно добавете бульона в тенджерата и оставете да кипне. Добавете боба, царевицата, доматите и подправките. Оставете на котлона за около 5 минути.

През това време обезкостете месото.

Добавете месото и тортилата при останалите съставки и разбъркайте. Оставете на котлона, докато тортилата омекне.

Гарнирайте с още тортила и лайм и сервирайте.

Добър апетит!


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay