НЯма нищо по-хубаво за празниите от вкусен ябълков щрудел. Но каква е тайната за неговото преиготвяне. Последвайте нашите стъпки и няма да сбъркате!
Необходими продукти:
За тестото:
2 чаши брашно
1/2 чаша топла вода
1 яйце
1/4 чаша олио
1/2 ч.л. сол
За плънката:
4-5 ябълки, нарязани на тънки филийки
1 чаша ситно нарязани орехи
1/2 чаша захар
1 ч.л. канела
Сок от 1/2 лимон
Други:
Разтопено масло за намазване
Пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Пригответе тестото:
Смесете брашното със солта в голяма купа. В отделен съд разбийте яйцето и добавете топлата вода и олиото. Разбъркайте добре. Постепенно добавяйте течните съставки към брашното и месете, докато се образува меко тесто.
Ако е необходимо, добавете още брашно. Разделете тестото на две части и разточете всяка част на тънко тесто върху леко набрашнена повърхност.
Подгответе плънката:
В голяма купа смесете нарязаните ябълки с орехите, захарта, канелата и лимоновия сок.
Намажете и завийте:
Намажете едната половина от разточето тесто с разтопено масло. Поставете половината от плънката върху тестото. Навийте тестото в руло и поставете щрудела в подходяща тава, която сте предварително намазали с масло.
Повторете същата процедура с останалите съставки.
Изечете:
Изечете щруделите в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-40 минути или докато станат златисти.
Поднесете:
Извадете щруделите от фурната и оставете да се охладят малко преди да ги нарежете. Поръсете с пудра захар преди сервиране.
0 | 0 |