Как може нещо толкова кремообразно и вкусно да е кето!? Тези лесни свински пържоли идват в комплект с гъбен сметанов сос, от който ще бъдете впечатлени.
Сметановият сос помага на свинските пържоли да не изсъхнат и внася разнообразие в тази иначе леко скучна храна.
Приготвянето на тази вкусна вечеря ще ви отнеме не повече от час!
Ето как да приготвите вкусни свински пържоли в чеснов сос:
Необходими продукти:
4 свински пържоли без кост
2 с.л. зехтин
сол и черен пипер
250 грама гъби
3 скилидки чесън
1/2 ч.ч. сметана за готвене
1/2 ч.ч. настърган пармезан
1 ч.л. риган
щипка червен пипер
3 ч. бейби спанак
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете свинските пържоли. Овкусете със сол и черен пипер.
Загрейте зехтина в дълбок тиган и запържете пържолите до златисто и готовност на месото.
Добавете нарязаните гъби в тигана и гответе докато омекнат, около 5 минути. След това добавете чесъна и гответе още 1-2 минути.
Добавете сметаната, пармезана, ригана и червения пипер. Подправете със сол и черен пипер. Оставете соса да заври и гответе, докато се сгъсти, около 3-4 минути. Добавете спанака и оставете на котлона още 2-3 минути.
Върнете свинските пържоли в тигана и гответе, докато се затоплят, около 5 минути.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |