Замразяване на хляба - да или не?

02.05.2024 | 12:00
Няколко скорошни TikTok-a твърдят, че замразяването на хляб всъщност го прави по-здравословен. В някои от тях се споменава, че има изследвания, които доказват твърденията, съобщи Science alert.Дали обаче този хранителен съвет е толкова добър, колкото предполагат инфлуенсърите в социалните...

За полезния хляб с квас

09.11.2017 | 12:00 по статията работи: Jenite.bg
"Смятам, че единственото важно за приготвянето на качествен хляб са качествените суровини, когато те са налице ни трябват само любов и желание, за да замесим най-вкусния хляб." Това са думи на самата Невена Миткова, хлебар и собственик на една...

Как да запазите хляба свеж за по-дълго?

26.09.2017 | 17:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Няма по-лошо нещо и по-голям грях от изхвърлянето на хляб. Повечето видове хляб, които се предлагат в магазина съдържат консерванти, стабилизатори и т.н. и са пресни в продължение на много време. Ако обаче ядете истински хляб или го приготвяте...

Артист превръща истински франзели в лампи

17.09.2017 | 18:30 по статията работи: Ася Фърцаловска  12
Благодарение на технологиите за осветление, обикновените лампи за маса са част от миналото. Крушките и лампите не спират да се променят и модернизират, а японския художник Юкико Морита създава една тенденция, която ще ви остави без думи- лампи от...

Доматен бургер без хляб

05.07.2017 | 12:00 по статията работи: Теодора Георгиева
Всички знаем, че хамбургерите не са най-здравословната храна, която можем да ядем, но понякога сме притиснати от обстоятелствата. Ето защо ние ще ви предложим бърз бургер без хляб! Нужни са Ви: 5 домата 200 грама гъби 1 тиквичка 1 скилидка...

Невероятни скулптури от хляб

10.03.2017 | 12:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Баща приготвя тези страхотни скулптури от хляб за дъщеря си, която има много алергии. Скарлет Пери е алергична към дълъг списък с храни, включително основните храни като млечни продукти, яйца и ядки. Тъй като нейните алергии са доста тежки, тя се...

За малките деца - само няколко резена пържени картофи или филия хляб на ядене

12.07.2016 | 13:30 по статията работи: Ася Фърцаловска
На деца от 1 до 4-годишна възраст не бива да се дават повече от няколко пържени картофа или една филия хляб на отделно ядене. Това съветва илюстрован британски наръчник относно полезното хранене при съвсем малките подрастващи, цитиран от...

Майка меси страхотен хляб, вдъхновен от рисунките на децата

30.06.2016 | 14:30 по статията работи: Ася Фърцаловска  20
Това е изкуство! В хляб.. Тези красиви хлебчета са вдъхновени от детски рисунки. Можете да видите цветя, пейзажи, дори рисунки на самото дете. Най-хубавото е, че рисунките са направени изцяло от естествени продукти-какао, спанак, цвекло и др. Не се...

Вкусен хляб във формата на различни животинки за малките ви палавници!

18.04.2016 | 09:30 по статията работи: Александрина Вълчева  12
Едва ли има нещо по-вкусно от прясно изпечения хляб. Всъщност всичко, което е приготвено у дома и с много любов, няма как да не те накара да си оближеш пръстите. Ние ви предлагаме да разгледате няколко варианта за вкусен хляб в най-различни форми на...

Изключително изчанчени скулптури от хляб

18.08.2014 | 13:04 по статията работи: Марина Янева  7
Всяко хлапе знае, че не е добре да си играе с храната. Явно обаче все пак някои хора не спазват тази заръка на своите родители, ако съдим по снимките в галерията ни. На тях ще видите невероятно забавни скулптури, които трудно ще повярвате, че са...

Вкуснотии от Индия: Наан

19.03.2014 | 11:05 по статията работи: Гергана Няголова
Продължаваме обиколката си из кулинарния свят на Индия с една основна рецепта за хляб, наречен наан, който неизменно присъства на всяка местна трапеза. Ето и как да си го приготвите.Необходими са ви:1 пакетче мая1 ч.ч. вода¼ ч.ч. захар3 с.л....

Хлябът може и да не е толкова вреден

10.01.2014 | 15:27 по статията работи: Марина Янева
Понастоящем едва ли има някой, който би заложил главата си, отстоявайки неблагоразумната позиция, че за хляба има място в едно здравословно меню. Попитайте някого на какво се дължи този негласен консенсус и най-вероятно ще получите в отговор...

Шедьоври, създадени от хранителни продукти

16.10.2013 | 16:57 по статията работи: Елица Христова  12
Преди четири години Саманта Лий със сигурност не е и предполагала каква популярност може да й донесе на пръв поглед обикновената закуска, която приготвя на дъщеричката си.Днес, с над 312 000 Instagram последователи, както и редица статии за Today,...

Най-странните суеверия за хранителни продукти

07.10.2013 | 14:35 по статията работи: Христиана Забунова
Всяка култура си има свои суеверия. Може би сте чували от майките и бабите си, че черната котка носи лош късмет, счупеното огледало – нещастна любов, а чесънът гони вампири.Суеверията произтичат от вярването, че съществува свръхестествена...

От кухнята на Ани: Домашни питки с масло

26.06.2013 | 10:58 по статията работи: Марина Янева
Страшно много се вълнуваме, когато вие, читателите на Jenite.bg, решите да споделите нещо с нас. Лична история за изневяра, забавна гледна точка по някоя тема, полезен съвет за разкрасяване са само част от нещата, които сте ни изпращали.Днес пък ще...

Най-шантавите булчински рокли

07.04.2013 | 10:13 по статията работи: Станислава Добрева  15
Казват, че всяко момиче мечтае за деня, в който ще се превърне в булка. Най-важната част от бъдещата церемония безспорно е сватбената рокля. Толкова прекрасна, че гостите не могат да отлепят поглед от нея. Всъщност не е нужно дрехата да е красива,...

Кажи ми какво ти се яде, за да ти кажа какво ти липсва

25.02.2013 | 14:59 по статията работи: Деси Николова
Всеки човек си има определени хранителни предпочитания и навици. От време на време обаче ни се прияжда нещо различно от обичайното. Подобни странни сигнали могат да ни помогнат да "разговаряме" с тялото си, да разберем какъв проблем има и да се...

Пържоли, ама с бира!

16.02.2013 | 10:26 по статията работи: Марина Янева
Гладни ли сте вече? Гладни сте. Хората, които обичат пържоли, винаги са гладни. Занимава ли ви се да ги приготвяте по сложни рецепти със задушаване, запържване, а след това и запичане? 100% не.Ето защо в този съботен предиобед взехме съдбоносно...

Как да си напълните хляб

09.02.2013 | 10:57 по статията работи: Гергана Няголова
Хлябът е сред храните, които ежедневно присъстват на трапезата като добавка към супата или под формата на любимия сандвич. Днес обаче ще ви предложим малко по-нестандартна и изключително вкусна рецепта с главен герой хляба. Тя е изпратена от Мария...

Веган хляб с банани

23.06.2012 | 09:57 по статията работи: Десита Иванова
Знаем, че определена част от читателите ни се хранят според различни хранителни принципи. Някои от вас най-вероятно са избрали веган течението за своето меню. Тъй като осъзнаваме този факт, се опитваме да ви предоставяме рецепти, които ще се впишат...

Алтернативно жито

07.03.2012 | 10:45 по статията работи: Людмил Хайдутов
Имената на някои от видовете пшеница, за които става дума в този текст, доскоро бяха познати и използвани само от археолозите, които се занимават с праистория, и тук-там от някой ботаник и по-екстравагантен агроном.Глобално погледнато, тези четири...

Как се прави хляб?

23.01.2012 | 13:39 по статията работи: Марина Янева
Омесването на хляба е една от най-магическите дейности в кухнята. Никой не може да устои на димящия зачервен самун, току що излязъл от печката. Дори ароматът му трудно може да се опише – с нюанси на карамел и мляко, на нива, на слънце. А...

Вкусната гостенка Инджера

10.01.2012 | 10:19 по статията работи: Марина Янева
Инджера всъщност представлява плосък, подобен на палачинка, хляб и се приготвя от ендемичната за Етиопия и Еритрея житна култура, наречена "теф". Поради трудното намиране на нужното брашно в България, ви предлагаме алтернативна...

Във форма и след празниците

27.12.2011 | 16:54 по статията работи: Александра Тошева
Веселите поводи за празнуване се занизаха един през друг, типично по декемврийски. Преяждането се превърна в любима спортна дисциплина за маса на цялото семейство. Примамливо пищните трапези лесно стават ежедневие и неусетно от приказка на...

Пиперада за четирима

12.09.2011 | 09:58 по статията работи: Марина Янева
Пиперада е много популярно ястие в Испания, което често се сервира върху препечена филийка в тапас баровете. Разбира се, у нас лесно ще го използваме за обяд или вечеря. Все пак и ние си имаме вкусни препечени филийки, без претенции да носят...
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay