Алтернативно жито

07.03.2012 | 10:45 по статията работи: Людмил Хайдутов
Имената на някои от видовете пшеница, за които става дума в този текст, доскоро бяха познати и използвани само от археолозите, които се занимават с праистория, и тук-там от някой ботаник и по-екстравагантен агроном.Глобално погледнато, тези четири...

Как се прави хляб?

23.01.2012 | 13:39 по статията работи: Марина Янева
Омесването на хляба е една от най-магическите дейности в кухнята. Никой не може да устои на димящия зачервен самун, току що излязъл от печката. Дори ароматът му трудно може да се опише – с нюанси на карамел и мляко, на нива, на слънце. А...

Вкусната гостенка Инджера

10.01.2012 | 10:19 по статията работи: Марина Янева
Инджера всъщност представлява плосък, подобен на палачинка, хляб и се приготвя от ендемичната за Етиопия и Еритрея житна култура, наречена "теф". Поради трудното намиране на нужното брашно в България, ви предлагаме алтернативна...

Във форма и след празниците

27.12.2011 | 16:54 по статията работи: Александра Тошева
Веселите поводи за празнуване се занизаха един през друг, типично по декемврийски. Преяждането се превърна в любима спортна дисциплина за маса на цялото семейство. Примамливо пищните трапези лесно стават ежедневие и неусетно от приказка на...

Пиперада за четирима

12.09.2011 | 09:58 по статията работи: Марина Янева
Пиперада е много популярно ястие в Испания, което често се сервира върху препечена филийка в тапас баровете. Разбира се, у нас лесно ще го използваме за обяд или вечеря. Все пак и ние си имаме вкусни препечени филийки, без претенции да носят...

Ароматни царевични хлебчета

02.09.2011 | 08:49 по статията работи: Марина Янева
Царевичният хляб е обширна и важна тема оттатък Атлантика и обикновено се приготвя на котлона в чугунен тиган. Но в тази рецепта се намесва още една американска кулинарна емблема - мъфините, и южняшкият насъщен се превръща в перфектната...

Да си изкарваш сам хляба

20.07.2011 | 18:28 по статията работи: Станислава Добрева
Някога бабите ни сами са месили и изпичали хляба за многочленните си семейства, но това за много съвременни жени е само романтичен спомен от миналото и нещо като кошмар, ако трябва да бъде приложено в настоящето. Но вече не. Днес технологиите...

Добре сте ни дошли!

14.07.2011 | 11:17 по статията работи: Марина Янева  2
Една страна с много имена. Булгаристан, Вулгария, или пък БЪГария. Надпреварата за присмиване над нашата родина не се изчерпва с измислянето на обидни названия. Носят се митове и легенди, за това кои сме "ние". И сме по-красиви, и сме...

Най-добрият приятел на всяка супа

25.03.2011 | 17:23 по статията работи: Десита Иванова
Крутоните вървят ръка за ръка с всички супи. Поради тази причина решихме да ви научим как да си ги приготвяте вкъщи. Удивително лесно и просто е.   Необходими продукти: 5-6 филийки хляб масло или олио соп други подправки на вкус...

Как да си мажем филийките - съвети от британски професор

17.03.2011 | 15:02 по статията работи: Деница Стефанова
Новините, свързани с нови научни открития нямат край, а напоследък изследователите навлизат все по-стремглаво и в най-личните ни пространства, за да установят как да подобрим бита и здравето си. След като инженери от Технологичния институт в...

Много съм секси, препечената филийка ми го каза

04.02.2011 | 17:14 по статията работи: Деница Стефанова  2
Закуската може да бъде най-забавното време през деня - всеки е буден, бърза сънено, приготвя се за работа или училище, а храната и кафето имат по-специален вкус, защото разбуждат сетивата ни. Без значение какво сме приготвили за хапване, почти...

Хляб и мед срещу махмурлук

27.12.2010 | 14:17 по статията работи: Валентина Кожухарова  2
Коледните и новогодишните празници са онзи период от годината, в който тържествата, преяждането и алкохолът в големи количества са ежедневие.   Махмурлукът и дрехите, които все по-трудно ни стават, са част от проблемите, които съпътстват...
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay