Имената на някои от видовете пшеница, за които става дума в този текст, доскоро бяха познати и използвани само от археолозите, които се занимават с праистория, и тук-там от някой ботаник и по-екстравагантен агроном.Глобално погледнато, тези четири...
Омесването на хляба е една от най-магическите дейности в кухнята. Никой не може да устои на димящия зачервен самун, току що излязъл от печката. Дори ароматът му трудно може да се опише – с нюанси на карамел и мляко, на нива, на слънце. А...
Инджера всъщност представлява плосък, подобен на палачинка, хляб и се приготвя от ендемичната за Етиопия и Еритрея житна култура, наречена "теф". Поради трудното намиране на нужното брашно в България, ви предлагаме алтернативна...
Веселите поводи за празнуване се занизаха един през друг, типично по декемврийски. Преяждането се превърна в любима спортна дисциплина за маса на цялото семейство. Примамливо пищните трапези лесно стават ежедневие и неусетно от приказка на...
Пиперада е много популярно ястие в Испания, което често се сервира върху препечена филийка в тапас баровете. Разбира се, у нас лесно ще го използваме за обяд или вечеря. Все пак и ние си имаме вкусни препечени филийки, без претенции да носят...
Царевичният хляб е обширна и важна тема оттатък Атлантика и обикновено се приготвя на котлона в чугунен тиган. Но в тази рецепта се намесва още една американска кулинарна емблема - мъфините, и южняшкият насъщен се превръща в перфектната...
Някога бабите ни сами са месили и изпичали хляба за многочленните си семейства, но това за много съвременни жени е само романтичен спомен от миналото и нещо като кошмар, ако трябва да бъде приложено в настоящето. Но вече не. Днес технологиите...
Една страна с много имена. Булгаристан, Вулгария, или пък БЪГария. Надпреварата за присмиване над нашата родина не се изчерпва с измислянето на обидни названия. Носят се митове и легенди, за това кои сме "ние". И сме по-красиви, и сме...
Крутоните вървят ръка за ръка с всички супи. Поради тази причина решихме да ви научим как да си ги приготвяте вкъщи. Удивително лесно и просто е.
Необходими продукти:
5-6 филийки хляб
масло или олио
соп
други подправки на вкус...
Новините, свързани с нови научни открития нямат край, а напоследък изследователите навлизат все по-стремглаво и в най-личните ни пространства, за да установят как да подобрим бита и здравето си. След като инженери от Технологичния институт в...
Закуската може да бъде най-забавното време през деня - всеки е буден, бърза сънено, приготвя се за работа или училище, а храната и кафето имат по-специален вкус, защото разбуждат сетивата ни. Без значение какво сме приготвили за хапване, почти...
Коледните и новогодишните празници са онзи период от годината, в който тържествата, преяждането и алкохолът в големи количества са ежедневие.
Махмурлукът и дрехите, които все по-трудно ни стават, са част от проблемите, които съпътстват...