Супата е идеално ястие за хладните есенни вечери. Сгрява ни, когато сме премръзнали и може да бъде невероятно полезна. Поне в нашата рецепта със сигурност е.
Необходими продукти:
лапад - 600 г
картофи - 2 броя
моркови - 1 брой
лук - 1 глава
бульон - 1 кубче гъбен
прясно мляко - 1 ч.ч.
розмарин - 2 щипки
червен пипер - 1/2 ч.л. лют
сол
черен пипер - на вкус
нишесте - 1 ч.л. царевично
кисело мляко - 1 ч.ч.
яйца - 1 брой
оцет - 2 с.л.
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете старателно лапада, а после го накълцайте на дребно. Нарежете картофите, морковите и лука. Прибавете зеленчуците към лапада и стрийте отгоре бульона. След това залейте с топла вода и сложете на котлона, докато заври. Оставете за около 20 минути на среден огън.
Добавете солта, червения и черния пипер, розмарина и прясното мляко. Когато заври отново, сипете и разтвореното в малко вода нишесте. Оставете на котлона още няколко минути.
Смесете яйцето, киселото мляко и оцета и застройте супата. Поднесете я в купички, когато вече е изстинала и се насладете на вкусно и полезно хапване.
4 | 0 |