Обичате ли гювеч? Защото ние, jenite, го обожаваме! Днес решихме да ви споделим една рецепта, която да ви помогне сами да си приготвите ароматното ястие. Подшушнаха ни я колегите от Kulinar.bg, на които нищо вкусно не им е чуждо.
Необходими продукти:
1 с.л. магданоз
1 ч.л. червен пипер
600 гр. свинско месо
3 моркова
½ кг картофи
2 глави лук
4 домата от консерва
50 гр. маслини
200 гр. сушеница
250 гр. сирене
100 гр. топено сирене
2 щипки черен пипер
50 мл червено вино
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на кубчета и го запържете. Добавете лука и морковите.
След 5 минути сложете картофите, доматите, подправките и виното и оставете малко да покъкри.
Свалете от котлона и добавете сушеницата и маслините.
В съда, в който ще приготвяте ястието (гювеч или тава) сипете малко мазнина, натрошете сиренето, а отгоре изсипете сместа от тигана и налейте малко вода (около половин чаена чаша).
Печете на 250 градуса и малко преди гювечът да е готов, поръсете с парченца топено сирене и го върнете във фурната, докато се разтопят.
Поръсете с магданоз и сервирайте с чаша червено вино. Последното не е задължително, но горещо ви го препоръчваме.
Ако тази рецепта ви харесва, опитайте и други от зеленчуковите предложения на Kulinar.bg:
Зеленчукова "торта" със свински хапки
Не забравяйте и да се присъедините към конкурса на Kulinar.bg, посветен на традиционната българска кухня.
4 | 0 |