Едва ли има любител на италианската кухня, който не изпада във възторг само при мисълта за ароматни спагети "Карбонара". За жалост обаче, ястието е точно толкова калорично, колкото и вкусно.
За щастие открихме тази фантастична готварска книга, наречена "В малката кухня". Тя съдържа 100 иновативни рецепти, които нейните авторки Кейра Айсенпрес и Фийби Лапин са приготвяли, както сами казват, "в истинския свят", но и в техните първи, и не особено големи, апартаменти. Е, дами, малките кухни вече не са оправдание за нежеланието да готвим у дома.
Предлагаме ви една от рецептите, която ни спечели още с името си - "Карбонара". Тя е не само лесна за приготвяне, но и полезна за здравето. Надяваме се да ви хареса.
Йогурт "Карбонара"
1 чаша къси макарони (или какъвто вид паста харесвате)
1 / 3 чаша кисело мляко (йогурт)
1 яйце
3 супени лъжици прясно настърган пармезан
сол на вкус
щипка канела
щипка лют червен пипер
щипка прясно смлян черен пипер
Сварете макаронените изделия, следвайки указанията на опаковката.
Междувременно, в малка купа, разбийте заедно киселото мляко, яйцето, 2 супени лъжици пармезан, както и и солта, канелата и лютия червен пипер.
Когато пастата е готова, прецедете я и веднага я добавете към сместа с киселото мляко. Разбъркайте и изсипете останалата 1 супена лъжица пармезан и черен пипер на вкус.
Това е. Бързо, лесно и вкусно! Горещо ви препоръчваме тази здравословна рецепта и очакваме да споделите с нас впечатленията си от нея.
6 | 2 |